Weblog van de Bibliotheek De Groene Venen

Boeken enzo…….

Boeken enzo……….

Van mijn kant nog even geen review over Inferno (Dan Brown) want ik heb hem nog niet in handen kunnen krijgen. Wel ben ik de afgelopen week aan het lezen geslagen in de boeken van Marion Peetz.

Twee inspirerende boeken over 5 vriendinnen die lief en leed met elkaar delen.

dinsdagvrouwenHet eerste boek heet De dinsdagvrouwen. De dinsdagvrouwen zijn een vriendinnengroep die elkaar ontmoet hebben op de Franse les. Iedere eerste dinsdagavond van de maand komen de vriendinnen bij elkaar. Eens per jaar maken de vriendinnen een uitstapje. In dit boek gaan de 5 vriendinnen op Pelgrimstocht naar Lourdes. Dit doen zij niet zonder reden. Ze zijn op zoek naar de route èn plaatsen die de overleden man van één van de vriendinnen gelopen zou hebben vlak voor zijn dood. Geen ellenlang verhaal over de tocht zelf maar wel over de geheimen, tekortkomingen en andere zaken die de vriendinnen bezig hebben gehouden onderweg. Iedere keer werd ik weer verrast door een spannende wending tussen de vriendinnen. Ik ben eigenlijk helemaal meegegaan in het verhaal en na verloop van tijd waande ik mij zelfs op de route bij de vriendinnen. Het is echt een open einde en ik werd dus al snel verleid om het boek wat hierop volgde te gaan lezen.

Zeven dagen zonder

Voor hun jaarlijkse uitje gaan de vrouwen dit jaar Zeven dagen ”detoxen” op een prachtig kasteel in het Duitse Achenkirch. Ook dit jaar is één van de vriendinnen ergens naar op zoek tijdens dit uitje. Zij probeert haar vader te vinden waarvan zij denkt dat hij in het dorpje bij het kasteel zou moeten wonen. Tijdens haar zoektocht komen er weer allerlei geheimen aan het licht. Niet alleen over haar verleden maar ook rondom de andere vriendinnen is in dit boek genoeg te beleven. Dit boek heet Zeven dagen zonder en ik kan je vertellen mijn kinderen hebben het de afgelopen zeven dagen vaak zonder mij moeten doen. Helemaal gegrepen was ik van beide boeken. Zelfs tot in de late uurtjes heb ik liggen lezen in bed omdat ik wilde weten hoe dit af ging lopen. zeven dagen zonder

Verklappen doe ik niets, jullie moeten het zelf ervaren……

Lees en laat weten wat je van de boeken vindt. Ik ben benieuwd of jullie net zo enthousiast zijn als ik.

 

Auteur: Tammy

Social media team vestiging Boskoop