Weblog van de Bibliotheek De Groene Venen

De bibliotheek ook op je smartphone

Nooit meer te laat je boeken inleveren… Jouw boeken verlengen waar je je ook bevindt… Het kan allemaal met “de BibliotheekApp”.

In Nederland is vier op de tien mensen in het bezit van een smartphone. Via hun mobiel hebben zij direct toegang tot het internet. De vraag naar App’s groeit sterk en ook de bibliotheek heeft hier een antwoord op. Vanaf nu hebben bibliotheekleden met een smartphone overal en altijd toegang tot hun bibliotheek. Dus ook leden van de de Bibliotheek De Groene Venen  De App ‘de Bibliotheek’ is gratis te downloaden via de iTunes App Store en de Android Market.

De App is gebruiksvriendelijk en werkt heel eenvoudig: in drie stappen kan je je aanmelden. De App maakt verbinding met de website van jouw eigen bibliotheek. De mobiele App maakt het mogelijk de catalogus van de bibliotheek te raadplegen en direct boeken en andere materialen te reserveren. Daarnaast kan je gemakkelijk zien welke items je in huis hebt en wanneer deze retour moeten. Uiteraard zijn deze op ieder moment te verlengen. De App bevat ook een verlanglijstje en een scannerfunctie. Na het scannen van het ISBN-nummer verschijnt er direct informatie over het boek. Ook waarschuwt de App je vanaf vier dagen voordat je jouw boeken in moet leveren.

Hoe werkt de App?
App ‘de Bibliotheek’ is gebruiksvriendelijk en werkt heel eenvoudig. In drie stappen ben je aangemeld:

  1. Typ je naam in en voeg eventueel een foto toe
  2. Selecteer de plaats en vestiging van jouw eigen bibliotheek
  3. Toets uw pasnummer en pincode in (de eerste en laatste twee cijfers van uw geboortedatum)

De App maakt verbinding met de website van de eigen bibliotheek en je krijgt toegang tot je eigen gegevens. Het is ook mogelijk om gezinsleden (kinderen) of huisgenoten toe te voegen als zij lid zijn van dezelfde bibliotheek.

Functionaliteiten op een rijtje:

  • Lenen: in één oogopslag zien welke boeken je thuis hebt;
  • Verlengen: materialen direct verlengen
  • Zoeken: zoeken kan op basis van titel, auteur of ISBN met de scannerfunctie. Na het scannen van het ISBN-nummer is direct informatie over het desbetreffende boek beschikbaar;
  • Reserveren: materialen reserveren via de App; Deze functionaliteit is nog in ontwikkeling en geeft  een beperkte catalogus.
  • Verlanglijst: interessante titels bewaren;
  • Contact: snel contact opnemen met de bibliotheek via e-mail, bellen of navigeren (voor navigeren  is toestemming nodig om de locatie te bepalen).

Vragen?
Mocht je vragen of opmerkingen hebben over deze app, stuurt u dan een e-mailtje aan info@bibliotheekdegroenevenen.nl dan proberen wij u zo snel mogelijk van dienst te zijn.

Print Friendly, PDF & Email

Reageer