Weblog van de Bibliotheek De Groene Venen

Achter de schermen bij………..

Het weblog is een ideale manier om je lezer te betrekken bij het reilen en zeilen van jouw organisatie. Er gebeuren zoveel dingen achter de schermen waar je als “klant” geen weet van hebt, maar wat soms toch best leuke informatie kan opleveren. Wie wil nu niet weten hoe het precies achter de schermen gaat bij Expeditie Robinson? Zijn de kandidaten echt halve kannibalen en moeten zij nu werkelijk sprinkhanen, lekkere grote torren of wilde kippen opeten? En wat te denken van een programma als: Het spijt me. Daar krijg ik toch wel bepaalde visioenen bij. Een presentator die met een prachtige bos bloemen voor een deur staat en denkt hiermee een jarenlange ruzie op te lossen. Alles voor de kijkcijfers niet waar? Tot dat die deur opengaat en…………………….dat blijft vaak voor de kijker verborgen. Maar voor onze lezers willen wij wel een tipje van de sluier oplichten en eens laten weten wat er vooraf gaat aan een Kinderboekenweek feest bijvoorbeeld.Al maanden van te voren gaan de jeugdbibliothecarissen met elkaar om de tafel zitten. Aangezien zij allemaal uitermate creatief zijn en zich helemaal kunnen inbeelden wat de kinderen graag willen kom je hele aparte dingen tegen in de wandelgangen. Zo kan het gebeuren dat je rustig zit te werken maar je collega jeugdbibliothecaris op dat moment een liedje wil oefenen! Je zit versteend achter je bureau! Het lijkt namelijk niet echt op een mooie auditie van The Voice of Holland. Of je komt niets vermoedend de bieb binnenlopen en vindt haar (het zijn allemaal meisjes) zwemmend tussen de boeken om nu nèt dat éne leuke boek uit te zoeken. En dan alle spelletjes die bedacht, uitgewerkt en voorbereid moeten worden. Een peuterspeelzaal is er niets bij, zoveel knip- en plakwerk komt erbij kijken.

Maar gezellig is het wel en zij bedenken altijd verrassende dingen waarbij de kinderen ook lekker kind mogen zijn. Niets stilte in de bieb op zo’n middag, nee lekker spelen, schreeuwen en ontdekken! Dus dames jeugdbibliothecarissen, blijf vooral zo lekker dicht bij het kind in jullie zelf. De spelletjesmiddagen zijn druk bezocht en altijd beregezellig. En op deze manier kunnen de lezers eens een kijkje achter de schermen krijgen van jullie belangrijke intensieve maar o zo leuke werkzaamheden.
Print Friendly, PDF & Email

Reageer