Weblog van de Bibliotheek De Groene Venen

De “gastcolumnist” stelt zich voor.

In de lente van dit jaar heb ik de workshop “schrijven voor social media” gevolgd en toen collega’s van De Bibliotheek  De Groene Venen leren kennen. Ze vertelden over hun bibliotheek, hun Twitter en Facebook en ook over de plannen om een blog te starten. Erg leuk! Ik reageerde direct enthousiast en spontaan kwam het idee op dat ik een stukje zou mogen schrijven.

Het is nu herfst en het bibliotheekblog gaat bijna van start en ondertussen hebben we afgesproken dat ik wel meer dan één stukje mag schrijven. Ik stel me graag aan u voor. Mijn naam is Erna Bosse en ik werk ook bij een bibliotheek, namelijk in vestiging Eemnes van De Bibliotheek (Eemnes, Muiden, Weesp en Wijdemeren). Ik zorg onder andere voor de berichtjes op Twitter en Facebook. De digitale nieuwsmail opmaken, de website up-to-date houden en klassen ontvangen doe ik ook. En last but not least werk ik achter en voor de balie in de bibliotheek tijdens de uitleenuren. Ik vind het allebei leuk: het één-op-één contact met de klanten in de bibliotheek en het 2.0-contact op internet.

Mijn grootste hobby heeft met taal te maken. Ik hou van talen en heb mezelf Portugees geleerd en ik probeer hetzelfde te doen met Spaans. Maar dat valt niet mee, want deze talen lijken veel op elkaar. Ik verzamel sites waarop je een van deze talen online kunt leren. En ik oefen wat op mijn twee buitenlandstalige blogs. Ik zie dat als een soort schriftje online.

Daarnaast hou ik van muziek luisteren, veelal online of geleend bij muziekweb, lezen (papieren boeken) en schrijven. Dat schrijven doe ik op mijn eigen blog en ik schrijf daar over talen, muziek, leven en alles wat ik de moeite waard vind.

Erna

Print Friendly, PDF & Email

Reageer