Weblog van de Bibliotheek De Groene Venen

Wie zijn er Bereslim?

Bereslim! Wat een feest voor de kleintjes, maar ook voor de papa’s en mama’s en voor ons! Hoe heerlijk is het om te zien en te horen dat de kinderen in onze bibliotheken zich uitstekend vermaken met de digitale boeken van Bereslim. Zodra ze binnenkomen wordt hun aandacht getrokken door dat mooie gekleurde beeldscherm. En dat ze het dan ook nog “zelluf” mogen doen maakt het helemaal interessant! In plaats van “hangjongeren” hebben wij op bepaalde momenten “hangpeuters- en kleuters”! Met groepjes van 3 soms 4 of 5 staan ze gebiologeerd bij het beeldscherm te kijken en te luisteren naar de prachtigste verhalen.

De toegevoegde “pedagogische spelelementen” leveren soms de nodige discussies op. Leuk om te zien dat ieder kind een verhaal toch anders beleefd en de dingen verschillend worden waargenomen. Wanneer een kind al vaker naar Bereslim heeft geluisterd ontstaat er ook nog wel eens een discussie naar welk verhaaltje er geluisterd gaat worden. Inmiddels hebben we aardig wat “vaste klanten” en kennen ook wij al een aantal boeken uit ons hoofd.

3 weken lang BereslimmeBoeken gebruiken? Vraag ernaar in de vestgingen.

Tammy, Social Media Team
Vestiging Boskoop

Print Friendly, PDF & Email

Reageer