Weblog van de Bibliotheek De Groene Venen

Nationale Voorleesdagen

voorleesontbijtVoor de Nationale Voorleesdagen werd het startschot gegeven met een voorleesontbijt waarvoor er groepen waren uitgenodigd. Ook was er een gast uitgenodigd die het boek “nog 100 nachtjes slapen” van Milja van Praagman kwam voorlezen.

Met dit startschot van deze voorleesdagen zijn ook de groepsbezoeken van de groepen 1 en 2 begonnen. Tijdens deze bezoeken vertellen onze jeugdbibliothecarissen het verhaal van “nog 100 nachtjes slapen” met behulp van de vertelplaten. Natuurlijk wordt er niet alleen geluisterd door de kinderen maar gaan ze zelf ook nog aan het knutselen. Het is de bedoeling dat de bibliotheken na deze groepsbezoeken versierd zijn met zelfgemaakte vlaggetjes!

Dus voor de kinderen de opdracht om allemaal een eigen vlag te kleuren. Deze worden dan in de bibliotheek opgehangen.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen zijn er ook verschillende poppentheaters in onze vestigingen die het verhaal van “nog 100 nachtjes slapen” vertellen.

Voor foto’s en verslagen van deze activiteiten kun je terecht op onze Facebook pagina of op onze website (www.bibliotheekdegroenevenen.nl)

Auteur:  Tammy, Social Media Team, vestiging Boskoop

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Reageer