Weblog van de Bibliotheek De Groene Venen

Liefde, liefste, verliefd……..

liefde 1Hoe heb je de liefde van je leven ontmoet? Zaten jullie toevallig ook in de trein en/of de tram of stond je samen te wachten voor het rode verkeerslicht? Samen vast in een lift? Hoeveel programma’s zijn er niet op televisie met het woord liefde in de titel? Grenzeloos verliefd, All you need is love, Vakantieliefde etc. etc. Het woord LIEFDE houdt ons dus nogal bezig.

WANT OH OH DIE LIEFDE ………wie heeft daar geen beelden en gevoelens bij? Vlinders in je buik, veelvuldig op je telefoon kijken of er al een nieuw berichtje staat en als hij belt………dan voel je die blos al opkomen vanuit je halslijn. Verliefd zijn is leuk, spannend maar ook hard werken. Want dat fijne gevoel wat erbij hoort komt niet vanzelf, daar moet je je best voor blijven doen!

Het valt mij op dat bijna alle leuke dingen in het leven verwoord worden met werkwoorden. Is jullie dat al eens opgevallen? Daar is verliefd zijn er dus ook één van. Want wie vertelt jou nou dat in het begin alles vanzelf gaat, maar er in de loop van de tijd kleine scheurtjes kunnen komen en die moeten wel gelijmd worden! Dus………….werk aan de winkel.liefde 2

Vroeger (ahum wat klinkt dat oud) had je in ieder geval niet de beschikking over je smartphone of tablet. Moest je al die kriebels laten wachten totdat je ’s avonds weer thuis kwam. Dat was pas afzien! Nu kun je te allen tijde je vlinders en andere kriebelige gevoelens direct wereldkundig maken. Of iedereen dat wil is een keuze, maar de mogelijkheden zijn aanwezig.

Weten jullie dat de NS zelfs een speciale Facebook pagina heeft opgezet voor potentiële geliefden https://www.facebook.com/HartstochtInDeTrein die elkaar in de trein hebben gezien? Via deze Facebookpagina kun je dus contact zoeken met die betreffende persoon die bij jou die vlinders in je buik veroorzaakte. De NS claimt hiermee al 4600 personen “gekoppeld” te hebben.

Daarom zijn wij –het social media team van De Bibliotheek De Groene Venen- reuze nieuwsgierig naar jouw verhalen over de liefde. Laat het ons weten en voor de leukste reactie hebben wij een bioscoopbon klaarliggen, zodat je met de liefde van je leven romantisch naar de film kunt gaan!liefde 3

Wij kunnen niet wachten……………………..

Auteur: Elja

Lid social media team, vestiging Waddinxveen

 

Print Friendly, PDF & Email

Reageer