Weblog van de Bibliotheek De Groene Venen

Records, lijstjes, schema’s en nog meer getallen.

wintertafereelKoude record!! Nog nooit zo koud geweest op “een 13 maart” sinds de winter van 1928! Brrr, dit was het optimistische nieuws van woensdag 13 maart 2013. Terwijl iedereen snakt naar het voorjaar worden wij overvallen door een koudefront! Lente! Voorjaar! Zon! Dat willen wij!

Meteorologen zijn dol op statistieken en schemaatjes. Persoonlijk heb ik het niet zo op records en lijstjes. Waarom alles berekenen, becijferen en in lijstjes stoppen? Geen idee waar dit vandaan komt.

Het valt mij wel altijd op dat wij Nederlanders kampioen lijstjes maken zijn. Komt het misschien omdat wij zo’n klein landje tussen allerlei grote reuzen zijn en ons daarom willen laten zien met onze records? Dat wij de beste schaatsers hebben, de mooiste tulpen, de meeste mensen op het kleinste stukje grond? Wie het weet mag het zeggen en ik ben benieuwd of daar een historisch feitje achter zit.

Als bibliotheek hebben ook wij een aantal lijstjes. Helemaal zonder kan je natuurlijk niet. Wij willen in ieder geval weten welke boeken door jullie het meest gelezen worden en houden daar in ons collectiebeleid ook rekening mee. Toch slaan ook wij soms de plank geheel mis! Denk je dat je een klapper in handen hebt en na verloop van tijd blijkt het boek te vereenzamen in de kast.

Want waarom wordt nu net dàt bepaalde boek een bestseller. Ik wilde dat ik het wist…….. Dan werkte ik waarschijnlijk niet meer in de bibliotheek maar resideerde ik ergens op een subtropisch eiland om “inspiratie” op te doen voor mijn bestsellers.

Onderstaand geef ik jullie toch een klein overzicht van titels die in de vestiging Waddinxveen een record uitleencijfer hebben behaald. Misschien herken je er één van?foto kampioen 5

foto kampioen 2foto kampioen 3

Geplaatst door Elja, lid social media team

Vestiging Waddinxveen

 

 

Print Friendly, PDF & Email

2 Reacties Abonneer op de reacties


  1. Ria Kroondijk

    Records ja wat hebben we ermee? Lijstjes helpen ons bij te blijven tijdens de waan van de dag. Ik leef met to do lijstjes op mijn bureau, pc en zelfs thuis ligt en hangt van alles. Maar….. mijn collega spant de kroon met een record aan geeltjes op en aan haar PC

    15 mrt, 2013 @ 17:05


  2. Erna Bosse

    Lezers van De Bibliotheek houden ook van top-lijstjes. Bijv. meest gelezen fictie volwassenen http://tinyurl.com/c3yb4j5

    26 mrt, 2013 @ 22:10

Reageer