Weblog van de Bibliotheek De Groene Venen

I*N*S*P*I*R*A*T*I*E*

lente 1In vele opzichten kan iemand inspirerende ideeën van je vragen.  Zo vroeg mijn hoofdredacteur mij of ik nog inspiratie had om een stukje voor dit blog te schrijven. Ik moest er even over nadenken want tsja…… inspiratie heb ik vaak genoeg maar welk onderwerp kies je dan om over te schrijven. Na wat wikken en wegen besloot ik mijn blog te wijden aan inspiratie in en rond het huis.

Met de lente in zicht zijn mensen vaak op zoek naar inspiratie voor hun huis of tuin. Gelukkig sluit de catalogus  van de bibliotheek hier goed op aan en kun je bij ons terecht voor veel ideetjes. Maar er is meer in de maand april. Op 19 april is namelijk de landelijke tuinontwerpdag en ook dit jaar laat jouw bibliotheek dit niet stilletjes voorbij gaan. Je kunt je via onze website opgeven voor een persoonlijk tuinadvies bij één van de tuinarchitecten in een vestiging naar keuze. Vooraf aanmelden is echt een vereiste dus wees er snel bij, want wie weet zijn er nog veel meer mensen die tuininspiratie zoeken in de bibliotheek. Heb je geen behoefte aan een persoonlijk advies of ga je liever zelf aan de slag in je eigen tuin dan kun je natuurlijk altijd binnen lopen in één van onze vestigingen om boeken te halen over tuinieren. En als je liever thuis eerst even wilt zien wat de bibliotheek te bieden heeft, raadpleeg dan onze catalogus zoek op onderwerp “tuinaanleg” en laat je verrassen door de ruime keuze!

Nog niet toe aan de tuin omdat het weer het misschien niet toe laat, of je tuin al af is en je huis niet. Ook dan kun je natuurlijk bij de bibliotheek terecht. lente 2Aangezien ik zelf richting de lente altijd klus kriebels krijg kan ik best wel even wat creatieve dingen van mijzelf delen. Afgelopen week ben ik in de kamers van mijn kinderen aan de slag gegaan met schoolbordverf! Als je een kastje op een leuke manier wilt pimpen en je kinderen blij wilt maken met iets nieuws (lees oud maar opgeknapt) dan is dit echt een aanrader. Graag een ander meubeltje in huis? Dan zijn websites zoals o.a. Marktplaats de place to be. Koop oude meubeltjes en knap ze zelf op. Maar je kunt misschien ook de naaimachine van oma van zolder halen en losse kussens naaien met een stofje naar keuze. Voor op de bank of fauteuil. Zomaar een aantal dingen waar ik meestal aan het begin van het voorjaar mee aan de slag ga. Want tsja, ik doe dat niet één keer in de vijf jaar, nee…………………. mijn huis verandert wel een paar keer per jaar. Gewoon een frisse wind er doorheen zodat ik ook weer een frisse wind door mijn hoofd kan laten waaien.lente 3

Genoeg inspiratie van mijn kant! Tijd om zelf aan de slag te gaan. Kom langs in één van de vestigingen of ga eens lekker rondneuzen in onze catalogus op www.bibliotheekdegroenevenen.nl

Auteur: Tammy, lid social media team, vestiging Boskoop

 

Print Friendly, PDF & Email

Reageer