Weblog van de Bibliotheek De Groene Venen

Op bezoek bij……..DeGooiseBibliotheken

Bloggen… een 2.0 manier van contact maken met publiek op het internet. Je plaatst een post en daar kan men op reageren en daar kan je dan weer antwoord op geven, etc. Anoniem als je dat wilt, maar het kan ook met je naam of google- of ander account.

In de lente van dit jaar heb ik de workshop “schrijven voor social media” gevolgd en toen collega’s van de bibliotheek De Groene Venen leren kennen. Ze vertelden over hun bibliotheek, hun twitter en facebook en ook over de plannen om een blog te starten. Erg leuk! Ik reageerde direct enthousiast – ben zelf een blogger – en spontaan kwam het idee op dat ik een stukje zou mogen schrijven. En nu is het dan zover. Ik voel me zeer vereerd.

Wat zou ik graag willen delen met het publiek van deze bibliotheek in Zuid-Holland? Tja, ik ben een jeugdbibliothecaris in “mijn” bibliotheek en de Kinderboekenweek staat voor de deur…. Het thema dit jaar is Hallo wereld! Práchtig onderwerp vind ik, want ik houd van culturen, talen, wereldmuziek en mijn enthousiasme kan ik prima delen met de bezoekers in mijn bibliotheek. En nu dus ook met jullie via dit blog.

In Nederland zijn veel culturen aanwezig. En er van jongs-af-aan mee kennismaken vind ik belangrijk. Hier kan de bibliotheek een grote rol bij spelen, want we hebben veel boeken die over dit onderwerp gaan, zowel studie- als leesboeken. Misschien valt je dan ook overeenkomsten op… Vraag er maar eens naar in je bieb. In mijn bibliotheek laten we boeken zien die aansluiten bij het thema van de Kinderboekenweek van dit jaar. Bij deze tentoonstelling kunnen de bezoekertjes een quiz doen.

Hallo boek Met je verhalen zo mooi Verre landen, nieuwe mensen Komen wonen in mijn hoofd Als je leest Snap je de mensen om je heen Als je leest dan weet je Ik ben niet alleen Want een boek, Meteen al bij de eerste zin Dat opent alle alle grenzen En laat jou de wereld zien.

Eén van mijn favoriete boeken is De dans van de drummers van Hans Hagen. Ik ben benieuwd naar jouw favoriete boek …. Laat maar weten door te reageren op deze post.

Niet alleen boeken, maar ook muziek kan inspirerend werken. Daarom heb ik een 2 uur durende playlist gemaakt op YouTube met muziek uit allerlei landen, speciaal voor kinderen – van 0 tot 99! Het lied Hallo wereld! van Kinderen voor Kinderen zit er tussen; de rest van de muziek komt uit Brazilië, China, Afrika, Japan, Europa, Australië en nog meer landen…

Ik wens jullie allemaal een fijne Kinderboekenweek met leesplezier, luisterplezier en respect voor alle culturen.

Print Friendly, PDF & Email